تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت پیام باستانی پاریزی در زندان اوین
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیام باستانی پاریزی در بازداشت بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “آقای باستانی علیرغم گذشت پنجاه و یک روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در اندرزگاه چهار زندان اوین بسر میبرد. پرونده وی از بابت اتهام اجتماع و تبانی در بازپرسی دادسرای اوین در حال بررسی است.”
در تاریخ بیستم شهریورماه سال جاری، پیام باستانی پاریزی توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود واقع در کرج بازداشت شد. وی پس از گذشت دوازده روز، در تاریخ یکم مهرماه، از بازداشتگاه یک-الف سپاه پاسداران به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
آقای باستانی پیشتر در تاریخ دوم مهرماه ۱۴۰۱، نیز در رابطه با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و نهایتا در تاریخ نوزدهم بهمن ماه همان سال به دنبال صدور بخشنامه “عفو” از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.
پیام باستانی پاریزی، متولد ۱۳۶۶ پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته است.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سلمان زندیان در زندان خرم آباد
به گزارش خبرگزاری هرانا، سلمان زندیان در بازداشت بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “آقای زندیان علیرغم گذشت ۳۹ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان خرم آباد بسر میبرد. تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است.”
اتهام مطروحه علیه سلمان زندیان “فعالیت تبلیغی علیه نظام” عنوان شده است.
پیشتر یکی از دوستان این شهروند در تماس با هرانا گفته بود: “مصداق اتهامات مطروحه علیه آقای زندیان، انتشار چند مطلب در انتقاد به اوضاع معیشتی مردم در صفحه اینستاگرامش است”.
سلمان زندیان، متولد ۱۳۷۲ و ساکن کرج، در تاریخ یکم مهرماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و چندی بعد به زندان خرم آباد منتقل شد.
پرونده سازی در زندان؛ منوچهر بختیاری به حبس محکوم شد
به گزارش خبرگزاری هرانا، منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی و پدر پویا بختیاری از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، از بابت پرونده ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، به حبس محکوم شد.
بر اساس حکمی که امروز چهارشنبه دهم آبان ماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب قزوین صادر و به سارا عباسی همسر این زندانی سیاسی ابلاغ شده است، آقای بختیاری از بابت اتهام “توهین به رهبری” به شش ماه حبس محکوم شده است.
در تاریخ بیست و نهم مهرماه سال جاری، جلسه رسیدگی به اتهامات منوچهر بختیاری به صورت ویدیو کنفرانس در شعبه مذکور برگزار شده بود.
خانم عباسی در خصوص وضعیت جسمانی منوچهر بختیاری به هرانا گفت: “بیش از یک سال و نیم پیش پزشکی قانونی نامه ای مبنی بر عمل فوری فتق و پروستات همسرم را تایید کرده است. همچنین بیش از سه ماه است که از دندان درد رنج میبرد. اما با بهانه تراشی مسئولین مربوطه از رسیدگی درمانی تخصصی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است.”
لازم به ذکر است، آقای بختیاری پیشتر به شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان قزوین احضار شده بود.
در جریان این جلسه که به صورت ویدیو کنفرانس به ریاست قاضی اسمعیل اسدی برگزار شد، علی شریف زاده، وکیل دادگستری به دفاع از موکل خود از بابت اتهام “توهین به رهبری” پرداخته بود که نهایتا این پرونده “با توجه به گزارش واصله از آمار کسر و جهت رفع نقص” به شعبه پنجم بازپرسی ارجاع داده شد.
منوچهر بختیاری در تاریخ ۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت شد.
وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب به ۳ سال و ۶ ماه حبس، ۲ سال و ۶ ماه تبعید و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده و از بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شد. این شهروند در تیرماه ۱۴۰۱، به زندان مرکزی قزوین منتقل شد.
آقای بختیاری پیشتر نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت داشته است.
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری اعلام کرد که پسر ۲۷ سالهاش در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در فاز ۴ مهرشهر کرج به ضرب گلوله کشته شد. به گفتهٔ او، پویا به همراه خواهر و مادرش در دومین روز از اعتراضات مردمی به افزایش قیمت بنزین به راهپیمایی معترضان پیوست که جمجمهاش هدف گلوله قرار گرفت و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت. پویا بختیاری (زاده ۱۹ شهریور ۱۳۷۱ – درگذشتهٔ ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در مهرشهر کرج) یکی از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ ایران است.
تمدید قرار بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت وحید چاوران
به گزارش خبرگزاری هرانا، وحید چاوران علیرغم گذشت صد و سی و یک روز از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات ایلام بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا اطلاع داد: “اخیرا قرار بازداشت موقت آقای چاوران به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است.”
وحید چاوران چندی پیش به همراه هفت شهروند دیگر توسط دادگاه کیفری یک ایلام احضار شد.
پیشتر آقای چاوران طی ابلاغیه ای توسط شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دهلران احضار شده بود.
در این احضاریه، اتهامات مطروحه علیه وی، “مشارکت در محاربه از طریق کشیدن سلاح گرم سبک خودکار به قصد جان و ارعاب عمومی به نحوی که موجب ناامنی در محل عمومی شهرستان دهلران در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ گردیده است، مشارکت در اجتماع و تبانی با افراد بیش از دو نفر به منظور ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، مشارکت در اخلال در نظم عمومی و قدرت نمایی و تیراندازی با سلاح گرم که منجر به مجروحیت مامور انتظامی گردیده است، مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی و مشارکت در شروع به قتل عمد با آلت قتاله سلاح گرم سبک خودکار و مشارکت در تخریب اموال عمومی (خودرو کلانتری مرکزی) به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران” عنوان شده بود.
وحید چاوران در تاریخ دوم تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در حین خروج از کشور بازداشت و پس از مدتی به بازداشتگاه اداره اطلاعات ایلام منتقل شد.
شیدا صابری جو به دادسرای یاسوج احضار شد
به گزارش خبرگزاری هرانا، شیدا صابری جو به دادسرای یاسوج احضار شد.
بر اساس ابلاغیه ای که در تاریخ هشتم آبان ماه توسط شعبه هفتم بازپرسی دادسرای یاسوج صادر و به خانم صابری جو ابلاغ شده است، از وی خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت دفاع از اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” در شعبه مذکور حاضر شود.
برافراشتن بنر با مضمون “زن، زندگی، آزادی” در سطح شهر، از مصادیق اتهام مطروحه علیه این شهروند عنوان شده است.
این شهروند ساکن یاسوج پیشتر در تاریخ بیست و پنجم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و پس از چند روز با قرار تامین کیفری از زندان این شهر آزاد شد.
شیدا صابری جو پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. وی در تاریخ شانزدهم مهرماه ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در یاسوج بازداشت و در تاریخ نوزدهم مهرماه همان سال از زندان این شهر آزاد شد.
اهواز؛ صادق قاسمی زیلایی بازداشت شد
روز شنبه ششم آبان ماه، صادق قاسمی زیلایی، شهروند اهل ایذه، توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند اطلاع داد: “آقای قاسمی از زمان بازداشت تاکنون، تنها یک بار موفق به برقراری تماس تلفنی با خانواده اش شده است. او طی این تماس از انتقالش به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز خبر داد.”
تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.
صادق قاسمی زیلایی، شهروند اهل ایذه، پیش از بازداشت در زمینه موسیقی رپ فعالیت داشته است.
دو زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند
سحرگاه امروز چهارشنبه دهم آبان، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.
هویت صادق تاجیک، تبعه کشور افغانستان و یدالله فروخی، توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، آقای فروخی بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و آقای تاجیک بابت اتهام قتل، پیشتر توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.
لازم به ذکر است، هرانا روز گذشته از انتقال این دو زندانی به همراه شش زندانی دیگر به سلول های انفرادی زندان قزلحصار جهت اجرای حکم اعدام، خبر داده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.
گزارشی از بازداشت شماری از شهروندان در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند
شماری از شهروندان در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، بازداشت شدند. تاکنون هویت شانزده تن از آنان که اکنون در بازداشت بسر میبرند را به نام های حمید عباس پور، هاشم مهرعلیان، مجید هوشنگ کیان پور، محمدرضا فخیم آور، مهران حاجی هاشمی، اصغر سیدفرجی، علی سوخته زا، رامتین بنده، ایمان میری، سیامک مسیح پور، یوسف هوشیار، محمد فضل اللهی، مسعود زینال زاده، محمد گراوند، نسرین ستوده و نیلوفر میرزایی احراز شده است. این شهروندان در زندان های اوین و قرچک ورامین نگهداری میشوند.
در روز مذکور دستکم شانزده شهروند به نام های حمید عباس پور، هاشم مهرعلیان، مجید هوشنگ کیان پور، محمدرضا فخیم آور، مهران حاجی هاشمی، اصغر سیدفرجی، علی سوخته زا، رامتین بنده، ایمان میری، سیامک مسیح پور، یوسف هوشیار، محمد فضل اللهی، مسعود زینال زاده، محمد گراوند، نسرین ستوده و نیلوفر میرزایی، توسط نیروهای امنیتی در بهشت زهرا تهران بازداشت شدند.
از میان این افراد حمید عباس پور، هاشم مهرعلیان، مجید هوشنگ کیان پور، محمدرضا فخیم آور، مهران حاجی هاشمی، اصغر سیدفرجی، علی سوخته زا، رامتین بنده، ایمان میری، سیامک مسیح پور، یوسف هوشیار، محمد فضل اللهی و مسعود زینال زاده در قرنطینه زندان اوین نگهداری میشوند.
از سوی دیگر در روز مذکور نسرین ستوده، وکیل داگستری و فعال حقوق بشر به همراه چند شهروند دیگر از جمله منظر ضرابی بازداشت شدند. خانم ستوده یک روز بعد به زندان قرچک ورامین منتقل شد. همچنین خانم ضرابی آزاد شد.
علاوه بر این شوراهای صنفی دانشجویان کشور از بازداشت نیلوفر میرزایی ، دانشجوی دانشگاه الزهرا، در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند در بهشت زهرا تهران خبر داد و نوشت که او به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران نیز در همان روز از بازداشت محمد گراوند، معلم اخراجی و از بستگان آرمیتا گراوند خبر داد.
نسرین ستوده ، سیامک مسیح پور ، نیلوفر میرزایی و مسعود زینال زاده به واسطه فعالیتهای خود سابقه بازداشت و برخورد قضایی دارند.
لازم به ذکر است، آرمیتا گراوند، دانش آموز ۱۷ ساله، نهم مهر ماه در مسیر مدرسه در ایستگاه متروی شهدا از ناحیه سر آسیب دید و در بیمارستان نظامی فجر بستری شد. مقامات جمهوری اسلامی ایران میگویند او در اثر «افت فشار» زمین خورده و از ناحیه سر آسیب دیده است. اما برخی رسانه ها و گروه های حقوق بشری او را قربانی درگیری با نیروهای موسوم به حجاب بان میدانند.
گزارش تکمیلی؛ افزایش تعداد اعدام شدگان در زندان قزلحصار کرج به پنج تن
خبرگزاری هرانا – با احراز هویت سه زندانی دیگر که سحرگاه امروز چهارشنبه دهم آبان ماه در زندان قزلحصار کرج اعدام شده اند، تعداد اعدام شدگان روز جاری در این زندان به پنج تن افزایش یافت.
هویت آنها احسان حداد، عباس انارکی، بهروز (نام خانوادگی نامشخص) اهل ورامین، صادق تاجیک، تبعه کشور افغانستان و یدالله فروخی توسط هرانا احراز شده است.
لازم به ذکر است، هرانا در روز جاری در گزارشی هویت دو تن از آنها را احراز کرده بود. آقایان حداد، تاجیک و انارکی از بابت اتهام قتل، آقای فروخی از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و آقای بهروز (نام خانوادگی نامشخص) از بابت اتهامات تجاوز به عنف و قتل به اعدام محکوم شده بودند.
لازم به ذکر است، هرانا روز گذشته از انتقال این پنج زندانی به همراه سه زندانی دیگر به سلول های انفرادی زندان قزلحصار جهت اجرای حکم اعدام، خبر داده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.
بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند