اخبارهفتگی اعتراضات ، دستگیری ، زندان و اعدامها 

  • خرداد ۱۵, ۱۴۰۲
  • دیدگاه غیر فعال شده است
سازمان زندانیان

 

مردم آبدانان در اعتراض به قتل بامشاد سلیمانخانی به خیابان آمدند.

گفته شده در این اعتراض بسیاری از مردم با گلوله های ساچمه‌ای توسط نیروهای امنیتی «یگان ویژه» زخمی شده ‌اند.

  • انتقال فرهاد شیخی، فعال کارگری به زندان رجایی شهر کرج

فرهاد شیخی، فعال کارگری که پیش‌تر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است.فرهاد شیخی، فعال کارگری با اتمام مراحل بازجویی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. فرهاد شیخی روز یکشنبه هفتم خرداد ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در هشتگرد کرج بازداشت شد.

  • گل‌عنبر کورکور، مادر مجاهد کورکور، جوان معترض محکوم به اعدام که توسط نظام در خطر قتل عمد دولتی قرار دارد این مادر از بیگناهی فرزندش می‌گوید و درخواست کمک و همراهی برای جلوگیری از قتل فرزندش توسط حکومت را دارد
  • منا بختیاری، خواهر جاوید نام پویا بختیاری با انتشار ویدئویی در مقابل زندان زنجان، از محرومیت دیدار با مادرش ناهید شیرپیشه، خبر داد.
  • در ادامه موج بازداشت شهروندان کُرد، یک شهروند اهل سنندج (سنه) به نام میلاد نصری توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید.
  • نیروهای اطلاعات سپاه دو شهروند ساکن مشهد به نام‌های غزاله باقرنیا و تکتم نوروزی رادر این شهر بازداشت شد.
  • غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه با دفاع از عملکرد این قوه مبنی بر صدور احکام اعدام برای معترضان، اظهار داشت: «آنها که به واسطه اعمال و “جنایت‌ هایشان” طبق قانون باید اعدام می‌شدند و یا باید اعدام شوند، بدون مجامله و البته در عین رعایت کامل موازین قانونی و عدل و انصاف، حکمشان اجرا شده یا خواهد شد.»
  • ابراهیم نارویی، یکی از معترضان محکوم به اعدام، متولد ۱۳۷۶ و ساکن زاهدان است که در تاریخ ۱۱ مهر ۱۴۰۱، بازداشت و توسط شعبه ۶ دادگاه انقلاب زاهدان بدون دسترسی به وکیل از بابت اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شده است.
  • ابراهیم نارویی، یکی از معترضان محکوم به اعدام، متولد ۱۳۷۶ و ساکن زاهدان است که در تاریخ ۱۱ مهر ۱۴۰۱، بازداشت و توسط شعبه ۶ دادگاه انقلاب زاهدان بدون دسترسی به وکیل از بابت اتهام “محاربه” به اعدام محکوم شده است.
  • نظام الدین_حوت، یکی از #معترضان محکوم به اعدام، متولد ۱۳۸۱ و ساکن چابهار است که در تاریخ ۸ مهر ۱۴۰۱، بازداشت و توسط مجتمع قضایی “شهید نوری” (دادگاه عمومی زاهدان) بدون دسترسی به وکیل از بابت اتهامات “محاربه و افساد فی الارض” به اعدام محکوم شده است.
  • ناهید حاجتمند اهل مهاباد که چندی پیش در جری جنبش بازداشت شده بود،با تودیع وثیقه موقتاً آزاد شد
  • زهرا توحیدی و هدی توحیدی، فعال سیاسی امروز  در پی احضار تلفنی به زندان اوین، جهت تحمل دوران محکومیتشان به بند سیاسی زنان زندان اوین منتقل شدند. این دو تن  روز ۳۱ شهریور و در ابتدای اعتراضات دستگیر و در روز ۲۶ آذر با سپردن قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.
  • حسین کاشانی‌اصل از بازداشت‌شدگان اخیر در ۹مهر۱۴۰۱ در زاهدان همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.

وی توسط اداره اطلاعات بازداشت و با اتهامات محاربه و افساد فی‌الارض روبرو شده و در معرض خطر صدور احکام سنگین قرار دارد.

  • جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمود طراوت‌روی مسعود احمدیان و نازنین سالاری، سه تن از وکلای دادگستری، صبح امروز‌ ۱۰خرداد در دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد. پرونده این سه وکیل مجددا جهت تکمیل تحقیقات به دادسرا ارجاع شده و پس از رفع نواقص جلسه دیگری برگزار خواهد شد.
  • علی آدینه‌زاده،پدرابوالفضل آدینه زاده، نوجوان جانباخته در جریان اعتراضات سراسری، با دریافت ابلاغیه به دادسرای انقلاب شهرستان فاروج احضار شد. اتهامات وی “تبلیغ علیه نظام”و “انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی” عنوان شده است.
  • زهره ادهمی،مدیر مجموعه حافظیه شیراز که پیشتر به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری توسط گردشگران در مجموعه حافظیه، بازداشت شده بود، امروز ۱۰خرداد آزاد شد.
  • ‏بامشاد سلیمانخانی از مخالفان جمهوری‌اسلامی در آبدانان بود. برخی از زندانیان اعتراضات در آبدانان می‌گویند، بامشاد، برای مدتی بازداشت و همبندی آنها بوده است. چند شب پیش، در خواب، از دهان بامشاد کف بیرون می‌اید و خانواده‌اش او را به بیمارستان منتقل می‌کنند. در بیمارستان مشخص می‌شو که ‏آثار ضرب و جرح شدید و شکستگی‌های متعدد بر روی بدن او وجود دارد. همچنین اثر خاموش کردن سیگار بر روی تن او دیده شده است. بامشاد، دانشجوی ۲۱ساله، ۷خرداد، در بیمارستان جان باخت. خانواده‌ی او تحت فشار قرار گرفته‌اند تا در مورد بامشاد اطلاع‌رسانی و مصاحبه نکنند.
  • لیست شصت و یک ( 61 ) نفره مستند جنایات و قتل های حکومتی ایران علیه ملت بلوچ در بیست و هشت

( 28 ) روز اخیر منتشر شد.

  • بازداشت بیش از ده نوجوان و جوان بلوچ توسط نیروهای انتظامی در زاهدان

روز جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲، ساعتی پیش بیش از ده نوجوان و جوان بلوچ در یک مغازه گیم نت واقع در خیابان آزادی ۳۴ زاهدان توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به مکان نامعلوم انتقال داده شده‌اند.

به گفته منابع محلی:« نیروهای انتظامی با چندین خودرو شخصی سمند و زانتیا به یک مغازه کلوپ گیم نت واقع در خیابان آزادی ۳۴ رفته و تمام حاضرین در مغاز را که بیشتر نوجوان و جوانان رده سنی ۱۶ تا ۲۰ ساله بوده‌اند را بازداشت کرده‌اند ».

از هویت بازداشت شدگان تا لحظه تنظیم گزارش اطلاعی در دسترس نیست.

  • ۳۵ دختر و پسر تحصیلکرده را که از دانشگاه فارغ التحصیل شده و برای خودشان جشن فارغ التحصیلی گرفته بودند را ریختند و گرفتند و برای همه ی این افراد همان روز دادگاه تشکیل دادند و هر کدام را به ۹۹ ضربه شلاق محکوم و بلافاصله حکم شلاق را در موردشان اجرا کردند دختران و پسرانی را که در جشن فارغ‌التحصیلی خود کلاه مخصوص بر سر گذاشته و در میان تبریک عزیزان و اساتید و دوستان خود هزاران امید و نقشه و آرزو برای آینده خود داشتند و امروز آنها را پس از یک محاکمه ی چند دقیقه ای به تخت مخصوص بسته شده و صفیر شلاق است که با صدای فریاد و ناله ی آنها در هم می آمیزد ۹۹ ضربه را تجسم کنید
  • ۹۹ صفیر شلاق
  • ۹۹ رد زخم
  • ۹۹ ناله ی بر آمده از اعماق جان

این فاجعه در دیوانه خانه ای به نام جمهوری اسلامی و در شهر قزوین اتفاق افتاد

اسماعیل صادقی نیارکی دادستان عمومی و انقلاب قزوین روز پنجشنبه ۶ خرداد به خبرگزاری قوه ی قضاییه گفت که ۳۵ دختر و پسر در ویلایی در اطراف قزوین دستگیر شده اند و فردای آن روز با تشکیل جلسه فوق العاده دادگاه هر کدام از آنها  به ۹۹ ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند و حکم بلا فاصله اجرا شد

🔸نایب حاجی زاده ینگجه، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار زندانیان جرایم خشن در زندان ارومیه سپری میکند، امروز پنجشنبه یازدهم خردادماه، به صورت تنبیهی به سلول انفرادی این زندان منتقل شد. آقای حاجی زاده که دوران محکومیت خود را در خوابگاه ۱-۲ در کنار زندانیان متهم به قتل سپری میکند، روز جاری به صورت تنبیهی به سلول انفرادی این زندان منتقل شد. این اقدام به دلیل اعتراض آقای حاجی زاده نسبت به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم صورت گرفته است.

🔸یک ماه پس از انتقال زندانیان سیاسی زن از زندان قرچک، سازمان‌ زندان‌ها در ایران از بازدید شماری از دیپلمات‌های خارجی از این زندان که رسما «ندامتگاه زنان تهران» نام دارد در روز چهارشنبه، دهم خرداد، خبر داد. خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، هیئت بازدیدکنندگان را متشکل از ۳۶ سفیر و دیپلمات و نماینده سازمان‌های بین‌المللی توصیف کرده، اما به اسم و رسم هیچ یک از آنها اشاره نکرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان زندان‌ها، کاظم غریب‌آبادی، معاون قوه قضائیه، هدف از این بازدید «سه ساعته» را نشان دادن «خدمات و تسهیلات متنوع و بی‌شائبه به زندانیان زن» به مقامات خارجی و آشنایی آنها با «اصول زندانبانی اسلامی» عنوان کرد.

🔸امیر شهیدی‌نژاد، پدر مهرشاد شهیدی‌نژاد از کشته‌شدگان جوان اعتراض‌های زن زندگی آزادی در اینستاگرامش از موافقت با کار وکیل انتخابی خانواده پس از ۷ ماه خبر داد و نوشت:«بازپرس، فعلا اجازه مطالعه پرونده و دسترسی به اطلاعات را به وکیل انتخابی نداده است.آقای شهیدی‌نژاد همچنین نوشته که پیگیر شکایت علیه عاملان و آمران کشتن فرزندش خواهد بود.» به‌گفته او «برای روشن شدن حقیقت، قدم به قدم پیش خواهیم رفت و هرگونه ممانعت از دادخواهی را، نخواهیم پذیرفت.»

🔸کانال شوراهای صنفی دانشجویان در روزهای گذشته ویدئویی از  یک دختر دانشجو منتشر کرد که باضربات چاقو مجروح شده بود؛ این کانال اعلام کرد که این حادثه روز ۶ خردادماه در دانشگاه باهنر کرمان رخ داد و این زن جوان با «انگیزه ناموسی» هدف حمله قرار گرفته است. این کانال به نقل از شاهدان  می‌گوید که «حراست» دانشگاه در زمان وقوع حمله «در حال بازرسی لباس دختران بوده» و «در انفعال محض به‌ سر می‌برده ‌است تا جایی که در نهایت خود دانشجویان توانسته‌اند مانع از صدمه رساندن بیشتر فرد ضارب شوند.»

🔸حمیده زراعی، معترضی که ۱۹ اردیبهشت در یک ویدئو از احتمال بازداشت دوباره و تماس و تهدید سازمان اطلاعات سپاه،گفته بود، بر اساس آخرین خبرها در زندان کچویی کرج است.به‌گزارش حساب توئیتری دادبان، حمیده زراعی، کنشگر سیاسی که سابقه بازداشت را نیز دارد، از ۸ خرداد ناپدید شد و نزدیکانش از احتمال بازداشت او از همان زمان خبر دادند.

🔸 وریا غفوری، فوتبالیست معترض و محبوب خداحافظی خود را با فوتبال اعلام کرد. همزمان با این خبر سجاد پیرفلک، عموی کیان پیرفلک در توئیترش نوشت: وقتی وریا غفوری برای دیدار با پدر کیان به بیمارستان رفته بود، #میثم_پیرفلک با کنایه به‌‌‌آنها که خود را «ژن خوب» و صاحب مملکت می‌دانند، گفته «آقا وریا، ژن خوب، یعنی تو…»

🔸 اعتراضدانشجویان در چند دانشگاه از جمله الزهرا، علم و صنعت، دانشگاه علامه و دانشگاه امیر‌کبیر تهران، به صدور و اجرای احکام اعدام با نصب پوستر همراه بوده است.

🔸 زهره صیادی، فعال حوزه آسیب‌های اجتماعی و حقوق کودکان بی‌شناسنامه است. خبرها حاکی از آن است که حکم حبس این فعال اجتماعی اجرا شده است .خانم صیادی سه‌شنبه، ۹ خرداد، برای اجرای حکم به زندان رفته است.

🔸عمر سلیمانی، فعال کارگری اهل بانه به ١٥ ماە حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم و دادگاه این حکم را به مدت دو سال به حالت تعلیق درآورده است.دادگاه این فعال کارگری را به عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام و تبلیغ علیه نظام متهم کرده است.

🔸 لقمان امینی، روحانی اهل سنت و امام جمعه مسجد جامع چهاریارنبی سنندج  به دادگاه ویژه روحانیت همدان احضار شد. او باید تا روز چهارشنبه هفدهم خرداد ماه در این دادگاه حاضر شود.

🔸حسین شاهوزهی و یوسف محمد‌حسنی  ۱۷۰ روز پس از دستگیری همچنان در بی‌خبری به سر می‌برند. گفته شده این افراد در معرض اعترافات اجباری و در نهایت احکام سنگین قرار دارند  این  دو در  ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای اطلاعات سپاه در مشهد بازداشت شده بودند.

🔸 عرفان خزایی از کشته شدگان جنبش ژینا از شهریار است؛ مراسم زادروز این جانباخته جنبش «زن، زندگی، آزادی بر مزارش برگزار شد.

🔸 داریوش علیزادە در ١٦ مهر ۱۴۰۱ با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی زخمی شد و بر اثر خونریزی جانباخت.

جمعی از خانوادەی  جانباخته در شهر سنندج بە دیدار خانوادەی  داریوش علیزادە  رفتند.

منبع خبر  اتحاد بازنشستگان

 

قبلی «
بعدی »
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: