گزارش هفتگی از زندانیان سیاسی و اعدام ها

  • خرداد ۱۰, ۱۴۰۲
  • دیدگاه غیر فعال شده است
سازمان زندانیان

آزادی دو شهروند بازداشتی با تودیع قرار وثیقه از زندان بانه

یکشنبه 21 می

احمد غلامی و رسول عبیدی با اتمام مراحل بازجویی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان بانه آزاد شدند روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دو شهروند کرد به نام‌های احمد غلامی و رسول عبیدی اهل روستای “سیوچ” از توابع بانه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان این شهرستان آزاد شدند. این دو شهروند روز چهارشنبه بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه پس از اتمام بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات بانه به زندان این شهر منتقل و بعد از چند ساعت با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شدند. این دو شهروند طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل تعیینی و ملاقات با خانواده محروم بودند. روز دوشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، نیروهای امنیتی برای بازداشت احمد غلامی، مدرس زبان کُردی زمین کشاورزی او را محاصره و بدون ارائه حکم قضایی اقدام به بازداشت وی کردند.

آزادی محمد حبیبی، فعال صنفی فرهنگیان با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین

دوشنبه 22 می

محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. همسر وی گفت:”همسرم، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، پس از گذشت ۴۷ روز از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.” روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان، محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. این فعال صنفی فرهنگیان پیش از این هم سه مرحله به سبب فعالیت‌های مسالمت آمیز خود توسط وزارت اطلاعات بازداشت و به تحمل حبس محکوم شده بود. خدیجه پاک ضمیر، همسر این فعال صنفی فرهنگیان، در صفحه شخصی خود اعلام کرد:”همسرم، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، پس از گذشت ۴۷ روز از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.” در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، محمد حبیبی، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به مدرسه محل اشتغال وی این فعال صنفی را بازداشت و پس از مراجعه به منزل وی و تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش سپس جهت بازجویی و تشکیل پرونده این فعال صنفی فرهنگیان را به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل کرده بودند.

بازداشت و بلاتکلیفی مریم جلال حسینی، علیرغم گذشت ۱۲ روز از تاریخ دستگیری

دوشنبه 22 می

مریم جلال حسینی، علیرغم گذشت ۱۲ روز از تاریخ دستگیری همچنان بلاتکلیف و در زندان قرچک ورامین به سر می برد. او در تجمع سراسری معلمان بازداشت شده بودروز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مریم جلال حسینی، از بازداشت شدگان در جریان اعتراض‌های سراسری معلمان، علیرغم گذشت ۱۲ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف در زندان قرچک ورامین به سر می‌برد. مراحل بازجویی و بازپرسی به پرونده قضایی مریم جلال حسینی به اتمام رسیده و سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. مریم جلال حسینی، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در جریان برگزاری اعتراض‌های سراسری معلمان ایران، در بازداشت و به بازداشتگاهی منتقل شده بود. همچنین، وی چندی پیش هم در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در تهران، دستگیر و پس از مدتی آزاد شده بود. / به نقل شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

مهدی صالحی، زندانی سیاسی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد

دوشنبه 22 می

مهدی صالحی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. او پیش‌تر به اتهام توهین به رهبری در فضای مجازی و توهین به روح اله خمینی در مجموع به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود. روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مهدی صالحی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از سپری کردن بخشی از مجموع حبس تعزیری خود بطور مشروط آزاد شد. این زندانی سیاسی در مجموع به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود. آزادی مهدی صالحی، در حالی صورت گرفت که وی کل حبس لازم به اجرای خود را سپری نکرده با اعطای عفو منجر به لغو سه چهارم محکومیت از زندان اوین آزاد شد. لازم به اشاره است، مهدی صالحی، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه دادسرای تهران، توسط دادگاه انقلاب، محاکمه و از بابت اتهام (توهین به رهبری در فضای مجازی) و (توهین به روح اله خمینی) در مجموع به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

 

بازداشت هیژا امیدی، فعال فرهنگی توسط نیروهای امنیتی در ملکشاهی

دوشنبه 22 می

هیژا امیدی، فعال فرهنگی توسط نیروهای امنیتی استان ایلام بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. روز  یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، هیژا امیدی،٣٥ ساله فعال فرهنگی اهل ملکشاهی از توابع استان ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این شهروند بدون ارائه حکم قضایی در شهر ایلام توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. هیژا امیدی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی می‌باشد و سال گذشته نیز در جریان خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. از دلیل بازداشت و اتهام‌های مطروحه علیه این فعال فرهنگی کُرد اطلاعی در دسترس نیست.

رد درخواست اعاده دادرسی امیر سالار داوودی از سوی دیوان عالی کشور

دوشنبه 22 می

درخواست اعاده دادرسی امیر سالار داوودی وکیل دادگستری و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین رد شد. او پیش‌‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران با اتهام‌هایی همچون تشویش اذهان، عمومی توهین به رهبری و تشکیل گروه و دسته قصد برهم زدن امنیت کشور محاکمه شده بود. طی روزهای گذشته، شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی به پرونده قضایی امیرسالار داوودی، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین را رد کرد. این وکیل دادگستری در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۱۰ ساله خود است.  با توجه به ابلاغیه ای که هفته گذشته توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور صادر و به وکیل مدافع آقای داودی ابلاغ کرده درخواست اعاده دادرسی به پرونده او مجددا رد شد. این وکیل دادگستری در حال حاضر از ابتدایی‌ترین حقوق خود که استفاده از مرخصی هم هست محروم شده و درخواست مرخصی او با توجه به ممانعت دادستان رد شده است.  امیرسالار داوودی، در تاریخ ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۰، هنگامی که ۲ سال و ۷ ماه از مجموع حبس تعزیری خود را سپری کرده بود پس از تائید در خواست اعاده دادرسی در شعبه ۴۱ دیوانعالی کشور و تائید اعمال ماده ۴۷۷ از قانون مجازات اسلامی بر پرونده این وکیل دادگستری همزمان با ارجاع پرونده به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان از زندان رجائی شهر کرج آزاد شد و در تاریخ ۵ تیر ماه ۱۴۰۱، پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای زندان اوین جهت پیگیری وضعیت پرونده خود بدون اعلام قبلی برای تحمل ادامه حبس تعزیری خود بازداشت و به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.

مجازات یک شهروند بهایی به نام ثمین احسانی، به رای باز تبدیل شد .

او پیش‌تر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری محکوم و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شده بود. مجازات حبس ثمین احسانی، شهروند بهایی به رای باز تبدیل شد. وی از روز  یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دوران محکومیت خود را در بیرون از زندان اوین سپری می‌کند. این شهروند بهایی دوران محکومیت خود را در پی صدور رای باز، در خارج از زندان اوین سپری می‌کند. ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهائی، در تاریخ بیست و پنجم خردادماه سال گذشته، بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد. وی پیش‌تر در سال ۱۳۹۱، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس تعزیری محکوم و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. او پیشتر با برگزاری کلاس‌های آموزشی به کودکان تبعه افغانستان که از حق تحصیل در ایران محروم بودند، کمک‌ های آموزشی کرده بود. این مسأله از جمله مصادیق اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه و مبنای صدور حکم قرار گرفته بود.

احضار علی شریف‌زاده اردکانی، وکیل دادگستری به دادسرای اوین

دوشنبه 22 می

علی شریف‌زاده اردکانی، وکیل محمد حسینی، که پیش‌تر خبر شکنجه موکل خود در دوران بازجویی را منتشر کرده بود، پس از احضار به دادسرای کرج به «تبلیغ علیه نظام» متهم شد. اما این وکیل دادگستری در پرونده‌ای جدید طی ابلاغیه‌ای کتبی به دادسرای اوین احضار شده است. شریف‌زاده اردکانی، وکیل دادگستری طی ابلاغیه‌ای کتبی صبح روز سه شنبه دوم خرداد ماه 1402، ساعت 9 صبح جهت تفهیم اتهام‌های انتسابی احضار شده است. آقای اردکانی، از بابت پرونده محمد حسینی، که پیش‌تر خبر شکنجه او را در دوران بازجویی منتشر کرده بود هنوز تعیین تکلیف نشده و با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است. این وکیل دادگستری پیش ازاعدام محمد حسینی در توییتی از ملاقات حضوری با موکلش در زندان کرج خبر داده و نوشته بود که «روایتش همه اشک بود از شکنجه، ضرب‌و جرح با چشم و دست و پای بسته تا لگد به سر و بیهوشی، از میله آهنی به کف پا و شوکر در قسمت‌های مختلف بدن، مردی که اقرارهایش تحت شکنجه بوده و هیچ وجاهت قانونی ندارد»

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در مریوان

سه‌شنبه 23 می

امید فلاحی جوان ٢٠ ساله اهل مریوان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. هنوز از اتهام‌های این شهروند بازداشتی اطلاعی در دست نیست. روز  یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، امید فلاحی ٢٠ ساله فرزند آوات اهل مریوان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این جوان بدون ارائه حکم قضایی در نزدیکی دریاچه «زریبار» مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه امید فلاحی اطلاعی در دسترس نیست.

]

دادگاه انقلاب پیرانشهر: باپیر برزه، زندانی سیاسی سابق به یک‌ سال حبس محکوم شد

سه‌شنبه 23 می

باپیر برزه، زندانی سیاسی سابق توسط دادگاه انقلاب پیرانشهر به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در آشوب، بلوا، اغتشاش توأم با هنجارشکنی در راستای اهداف گروه‌های معاند نظام علیه امنیت ملی به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شد.   باپیر برزه، زندانی سیاسی سابق و اهل روستای «چیانه» از توابع پیرانشهر از سوی شعبه ١٠٢ دادگاه کیفری دو این شهرستان به یک‌ سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس این حکم، شعبه ١٠٢ دادگاه کیفری دو پیرانشهر به ریاست قاضی «رضا قهرمانی ساعتلو» این شهروند را به «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در آشوب، بلوا، اغتشاش توأم با هنجارشکنی در راستای اهداف گروه‌های معاند نظام علیه امنیت ملی» متهم کرده است. دادگاه در تاریخ دوازدهم اردیبهشت‌ماه ١٤٠٢ این حکم را صادر کرده است. روز پنج‌شنبه ششم بهمن‌ماه ١٤٠١، باپیر برزه با تودیع قرار وثیقه به شیوه موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان نقده آزاد شد. این شهروند کرد روز سەشنبە یکم آ‌ذرماه ١٤٠١ در سه راه پسوه بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی و برای بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در ارومیه منتقل شده بود. این زندانی سیاسی طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است. روز چهارشنبه هفتم مهرماه ١٤٠٠، باپیر برزه به صورت مشروط از زندان نقده آزاد شده بود.

کیوان صمیمی، با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

دادگاه پرونده اخیر این فعال سیاسی که موضوع آن نشست (گفتگو برای نجات ایران) است، برای هشت خرداد ماه ۱۴۰۲ تعیین شده است. عصر امروز دوشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۲، کیوان صمیمی، روزنامه نگار و فعال ملی مذهبی، محبوس در زندان اوین، پس از اتمام مراحل بازجویی، بازپرسی، تفهیم اتهام و ابلاغ تاریخ برگزاری جلسه دادگاه، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. این فعال سیاسی و رسانه ای، پیش از این هم به سبب فعالیت‌های مسالمت آمیز خود به تحمل حبس تعزیری محکوم و پس از اتمام دوران حبس خود از زندان سمنان آزاد شده بود. مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، ضمن اعلام خبر آزادی کیوان صمیمی تشریح کرد:”آقای ‎کیوان صمیمی، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد و جلسه دادگاه پرونده اخیر این فعال سیاسی که موضوع آن نشست (گفتگو برای نجات ایران) است، برای ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲ تعیین شده است.”

کیوان صمیمی، در تاریخ ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، به اتهام(ارتباط با سازمان مجاهدین خلق)، (ارتباط با گروهکهای ضد انقلاب خارج از کشور)، (‌ارتباط و برگزاری جلسه با یکی از فرقه های ضاله تحت حمایت اسرائیل)، توسط ماموران وزارت اطلاعات، بازداشت و به بند ۲۰۹ آن ارگان امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شد و اواسط اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ هم توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست سیدعلی مظلوم برای پرونده ای که در دوران حبس قبلی وی برای این فعال سیاسی باز شده بود از بابت اتهام (اجتماع و تبانی) به ۵ سال حبس و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام ) هم به تحمل یک سال حبس محکوم شد.

آزادی علیرضا بهشتی شیرازی، فعال سیاسی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین

سه‌شنبه 23 می

سیدعلیرضا بهشتی شیرازی، فعال سیاسی از زندان اوین با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.  او پیش‌تر توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود. روز دوشنبه یک خرداد ماه ۱۴۰۲، سید علیرضا بهشتی شیرازی، فعال سیاسی اصلاح طلب، از زندان اوین با پایان مراحل بازجویی و تفهیم اتهام تا اتمام مراحل دادرسی و ابلاغ حکم قطعی دادگاه، با قید وثیقه آزاد شد. براساس اعلام صدرا بهشتی شیرازی:”سیدعلیرضا بهشتی شیرازی، با قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد.” همچنین، علیرغم آزادی علیرضا بهشتی شیرازی با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به وی اطلاعی در دسترس نیست. علیرضا بهشتی شیرازی، در ساعات پایانی سه شنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی، بازداشت و جهت بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شده بود. علیرضا بهشتی شیرازی، از افراد نزدیک به میرحسین موسوی است که پیشتر هم بعنوان سردبیر در روزنامه کلمه سبز، فعالیت می کرد.

صالح ملاعباسی بازداشت و پس از تودیع قرار وثیقه آزاد شد

سه‌شنبه 23 می

صالح ملاعباسی فعال «حرکت ملی آذربایجان» با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان تبریز آزاد شد. او با اتهام همچون «نشر اکاذیب» محاکمه شده است. صالح ملاعباسی فعال «حرکت ملی آذربایجان» ساکن شهرستان اهر، روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت، با قرار جلب بازداشت و پس از تفهیم اتهام «نشر اکاذیب» در شعبه سوم دادیاری اهر با تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تا پایان مراحل دادرسی آزاد گردید. در زمان تتفیش منزل ملاعباسی مامورین کامپیوتر ،لپ تاپ،تبلت و گوشی های تلفن همراه اعضای خانواده وچندین جلد کتاب را ضبط کرده و با خود برده بودند.

صالح ملاعباسی ۱۷ مهر ماه سال ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهرش در شهرستان اهر بازداشت و ۱۸ آبان تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود. در زمان تتفیش منزل ملاعباسی مامورین کامپیوتر ،لپ تاپ،تبلت و گوشی های تلفن همراه اعضای خانواده وچندین جلد کتاب را ضبط کرده و با خود برده بودند. پیشتر نیز صالح ملاعباسی به دلیل فعالیت های مدنی خود سابقه تهدید، احضار، بازداشت و زندان را دارد از جمله سال ۹۴ در اعتراض به برنامه تلویزیونی توهین‌آمیز ( فتیله )  همراه با دیگر فعالین به نامهای اسرافیل فتح الله زاده، ابراهیم نوری ، مرتضی شکری ، حامد آللاه وردی پور و سلیمان کاظمی به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود

بازداشت شماری از شهروندان به اتهام «جاسوسی برای سرویس‌های بیگانه» توسط وزارت اطلاعات

سه‌شنبه 23 می

وزارت اطلاعات می گوید: «شماری از شهروندان را بازداشت کرده است » این نهاد امنیتی در ادامه نوشته است:« پروژه‌ی بزرگ یکی از سازمان‌های جاسوسی بیگانه برای دست‌اندازی به اطلاعات «مترددین» ایرانی به خارج از کشور، کشف و عوامل آن بازداشت شدند.» سه‌شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲،  رسانه‌های وابسته به حکومت از بازداشت شماری از شهروندان، توسط وزارت اطلاعات به اتهام «جاسوسی برای سرویس‌های بیگانه» خبر داده‌ است. براساس اطلاعیه منتشر شده توسط روابط عمومی وزارت اطلاعات:«پروژه‌ بزرگ یکی از سازمان‌های جاسوسی بیگانه برای دست‌اندازی به اطلاعات مترددین ایرانی به خارج از کشور، کشف و عوامل آن بازداشت شدند.» این ارگان امنیتی در بخش دیگری از اطلاعیه خود مدعی شده:”ساز و کار جمع آوری اطلاعات به‌ این ترتیب بوده است که سازمان جاسوسی بیگانه، نام افراد هدف از میانِ ایرانیانِ متردد به خارج از کشور را به یک سرپُل اعلام می‌کرده است. آن سرپُل، اسامی را به مرتبطین خود ابلاغ می‌کرد و هر یک از آن‌ها به نفر بعدی منتقل می‌کردند تا نهایتاً به متصدیان سامانه‌های اداری در چندین سازمان کشوری می‌رسید. این متصدیان با استفاده‌ی غیرقانونی و غیرمجاز از پایگاه‌های داده‌ی در اختیار، اطلاعات موجود در آن پایگاه‌ها پیرامونِ فرد استعلام شده را استخراج و به رابط‌ها تحویل می‌دادند.”

در ادامه بيانيه وزارت اطلاعات آمده است: “رابط‌ها به همان ترتیبِ سلسله مراتبی اطلاعات را به سرکرده‌ی شبکه و او به سازمان جاسوسی مورد بحث تحویل می‌داد. با توجه به این‌که افرادِ هدف و نوع اطلاعات جمع‌آوری شده پیرامون آن‌ها گویای مقاصد عملیاتی دشمن علیه این افراد بود، لذا با کشف ابعاد موضوع و شناسایی عوامل اجرایی در داخل کشور، بلافاصله کلیه‌ دست اندرکاران شبکه اعم از سرشبکه‌ی داخلی، رابط‌ها و متصدیان سامانه‌ها، با حکم مرجع محترم قضایی، بازداشت شدند.” در این گزارش، به تاریخ بازداشت، هویت بازداشت شدگان، تعداد و جنسیت متهمان و روند حقوقی این افراد اشاره ای نشده است. / به نقل از ایلنا

بازداشت محبوبه رضایی فعال سیاسی مشروطه‌خواه توسط نیروهای امنیتی در برازجان

سه‌شنبه 23 می

محبوبه رضایی فعال سیاسی از سوی نیروهای امنیتی در برازجان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. روز دوشنبه یک خرداد ماه ۱۴۰۲، محبوبه رضایی، فعال سیاسی مشروطه‌خواه  و ساکن شهرستان برازجان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. خانم رضایی صبح دوشنبه یکم خرداد ماه توسط شش تن از ماموران امنیتی که شامل دو زن و چهار مرد بودند، بازداشت شده ولی از وضعیت و مکان نگهداری او اطلاعی در دسترس نیست. از نام ارگان بازداشت کننده، مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و روند رسیدگی به پرونده محبوبه رضایی اطلاعی در دسترس نیست

مهدی‌پور، به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد

سه‌شنبه 23 می

خدیجه مهدی‌پور، توسط دادگاه کیفری استان ایلام به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد. این فعال سیاسی این حکم را از بابت اتهام‌هایی همچون نشر اکاذیب در فضای مجازی دریافت نموده است.

طی روزهای اخیر، خدیجه (مارسیا) مهدی‌پور فرزند جعفر، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین، توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو استان ایلام به ریاست قاضی همتی به تحمل سه ماه حبس تعزیری محکوم شد. این فعال مدنی، پیش از این هم به دفعات با حبس تعزیری و احضار و بازجویی مواجه شده بود. او پیش‌تر از بابت اتهام‌هایی همچون نشر اکاذیب در فضای مجازی توسط دادگاه انقلاب ایلام محاکمه شده بود.

احضار به دادسرای سنندج و بازداشت آرمان منبری، توسط نیروهای امنیتی

سه‌شنبه 23 می

منبری، با احضار به دادسرای سنندج، بازداشت شده است. هنوز از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دست نیست. روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، آرمان منبری، کاراته‌کای اهل سنندج پس از احضار به دادگاه انقلاب این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. به گفته یک منبع مطلع، این شهروند پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل و از سرنوشت وی اطلاعی در دسترس نیست. روز چهارشنبه دهم اسفندماه ١٤٠١، آرمان منبری با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شد. روز سه‌شنبه یازدهم بهمن‌ماه ١٤٠١، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی این شهروند را در حین رفتن بر سر کار بازداشت کرده‌ بودند. آرمان منبری، ٢٧ ساله فرزند قهرمان است. تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آقای منبری اطلاع دقیقی به دست نیامده است.

دیوان عالی کشور: سه بار اعدام و مجازات‌های تکمیلی علیه جواد روحی از «بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱» نقض شد

سه‌شنبه 23 می

دیوان عالی کشور با صدور دادنامه‌ای احکام اعدام صادره بر علیه جواد روحی را نقض کرد. او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب ساری به سه بار اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بود. طی روزهای اخیر، احکام ۳ بار اعدام صادره بدوی بر علیه جواد روحی، اهل شهرستان آمل در استان مازندران و از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱ در شهرستان نوشهر و محبوس در زندان آن شهرستان، توسط معاون و مستشار شعبه ۹ دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی برای برسی مجدد به شعبه هم عرض در دادگاه انقلاب ساری مرکز استان مازندران ارجاع شد.

مجید کاوه، وکیل دادگستری، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود تشریح کرد:”با رأى منصفانه معاون و مستشار شعبه ۹ ديوانعالى كشور، فرجام خواهى جواد روحى، نسبت به حكم محكوميت سه بار اعدام و ساير مجازات‌ها، پذيرفته و رأى شعبه یک دادگاه انقلاب سارى نقض و پرونده جهت رسيدگى مجدد به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب سارى ارسال شد.

بازداشت سه جوان از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراض‌های سال گذشته، از سوی نیروهای امنیتی

سه‌شنبه 23 می

)سه جوان به نام‌های هیرش نقشبندی، امیر ولایتی و پارسا قبادی را که پیش‌تر در اعتراض‌های سراسری «زن زندگی آزادی» چشمانشان را از دست داده بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. طی روزهای اخیر در موج جدید بازداشت‌ها این‌بار نیروهای امنیتی سه جوان به نام‌های هیرش نقشبندی، امیر ولایتی و پارسا قبادی را بازداشت کردند. هیرش نقشبندی، بازیگر و کارگردان تئاتر که در جریان اعتراضات ۳۱ شهریورماه سال گذشته یک چشم خود را بر اثر شلیک ماموران از دست داده بود، در روزهای اخیر بازداشت شده و هیچ خبری از او در دست نیست. امیرولایتی، معترضی که چشم خود را با شلیک گلوله ماموران حکومتی از دست داد، نیز روز ۲۸ اردیبهشت بازداشت شده است. پارساقبادی که دو چشمش هدف گلوله قرار گرفته هم به همراه برادرش بازداشت و پس از چند روز آزاد شده، اما برادرش همچنان در بازداشت است. هنوز از اتهام‌های انتسابی به این افراد اطلاع دقیقی در دست نیست.

دادگاه انقلاب تهران: جلسه رسیدگی به اتهام‌های نیلوفر حامدی و الهام محمدی برگزار خواهد شد

سه‌شنبه 23 می

سخنگوی قوه قضائیه می گوید: «جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‎‌های نیلوفر حامدی و الهام محمدی برگزار خواهد شد. » این جلسه قرار است در طی دو روز «دوشنبه هشتم و سه شنبه نهم» به ریاست ابوالقاسم صلواتی، برگزار شود. روز دوشنبه هشت خرداد ماه ۱۴۰۲، الهام محمد و روز سه شنبه ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم نیلوفرحامدی، دو روزنامه نگار و فعال رسانه‌ای محبوس در زندان قرچک ورامین، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، محاکمه خواهند شد. این دو روزنامه نگار، از تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ و همزمان با گسترش اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی در بازداشت به سر می برند. مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه ضمن اعلام این خبر افزود:” جلسه دادگاه بدوی رسیدگی به پرونده خانم الهام محمدی هشت خردادماه و خانم نیلوفر حامدی ۹ خردادماه برگزار می‌شود.”

پرونده سازی برای هشت فعال کارگری بازداشتی در سنندج

چهارشنبه 24 می

هشت فعال کارگری به نام‌های کمال کریمی، شادمان عبدی، عبدالله خیرآبادی، سیروان محمودی، اقبال پیشکاری، هاجر سعیدی، خبات محمودی و حبیب‌الله کریمی از سوی نیروهای اداره اطلاعات سنندج بازداشت شدند. ماموران اداره اطلاعات سنندج شامگاه چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت هشت تن از فعالان کارگری و مدنی سنندج در منزل پدر هومن عبداللهی، از جان‌باختگان اعتراض‌های سراسری، پس از ضرب و جرح، بازداشت کردند. فرشید عبداللهی، پدر معترض کشته‌شده، که میزبانی این فعالان را بر عهده داشت نیز از سوی ماموران امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت. اسامی فعالان کارگری و مدنی بازداشت‌شده کمال کریمی، شادمان عبدی، عبدالله خیرآبادی، سیروان محمودی، اقبال پیشکاری، هاجر سعیدی، خبات محمودی و حبیب‌الله کریمی است. در پی پیگیرهای خانواده فعالین دربند، دادگاه سنندج به آنها اعلام کرده است که برای آنها قرار بازداشت موقت صادر شده است و تا تمام نشدن تحقیقات آزاد نخواهند شد. آنچه مشخص است، ارگان‌های امنیتی سنندج در حال پرونده سازی برای این فعالین کارگری و مدنی است.

دیوان عالی کشور حکم اعدام محمد قبادلو را عینا تایید کرد

وکیل مدافع محمد قبادلو می‌گوید:« حکم اعدام موکلم به اتهام (قتل عمد) در دیوان عالی کشورعینا تائید شد.» آقای قبادلو پیش‌تر در دادگاه بدوی به اتهام (قتل عمد استوار فرید کرم پور) به اعدام محکوم شده بود. روز سه شنبه دو خرداد ماه ۱۴۰۲، قضات شعبه یک دیوان عالی کشور با صدور دادنامه‌ای درخواست فرجام خواهی محمد قبادلو، زندانی متهم به (قتل عمد استوار فرید کرم پور) و محبوس در اندرزگاه پنج زندان رجایی شهر کرج را رد و حکم اعدام صادره بدوی را عینا تائید کرد. محمد قبادلو در بخش اول از همین پرونده هم به اتهام (افساد فی الارض) به اعدام محکوم شده بود.

امیر رئیسیان، وکیل مدافع محمد قبادلو در این خصوص به شبکه شرق گفت:”اعاده دادرسی ما در رابطه با پرونده اعدام آقای قبادلو که در دادگاه انقلاب حکم اعدام صادر شده بود در حال بررسی است و هنوز توسط شعبه اول دیوان تصمیمی درمورد آن نگرفته اما اعاده دادرسی درمورد پرونده قصاص که در دادگاه کیفری یک استان تهران، حکم بدوی داده شده بود، رد شده است.”

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سنندج

چهارشنبه 24 می

شیرکو منبری اهل یکی از روستاهای سنندج از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. روز سه‌شنبه دوم خردادماه ۱۴۰۲، شیرکو منبری فرزند شیروان اهل روستای «نییه‌ر» از توابع سنندج از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی این شهروند را در منزل شخصی بازداشت کرده‌اند. از سرنوشت آقای منبری پس از بازداشت اطلاعی در دسترس نیست. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه شیرکو منبری اطلاعی در دست نیست

بازداشت دو فعال مدنی جامعه یارسان توسط نیروهای امنیتی در شهرستان صحنه

چهارشنبه 24 می

)سید فریبرز شاه ابراهیمی و سید فرهاد ذالنوری، از فعالان مدنی جامعه یارسان، توسط نیروهای امنیتی در شهر صحنه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. روز سه‌شنبه دوم خردادماه، سید فریبرز شاه ابراهیمی و سید فرهاد ذالنوری، از فعالان مدنی جامعه یارسان در شهر صحنه از توابع استان کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. این دو فعال مدنی در منزل شخصی‌شان بازداشت و نهاد بازداشت‌کننده آنان مشخص نمی‌باشد و هیچ اطلاعی از وضعیت سلامتی آنها در دسترس نیست. بازداشت این دو فعال مدنی کُرد یارسان همراه با خشونت و ورود به منزل با استفاده از قوه قهریه و از روی دیوار منزل صورت گرفته و هیچ حکم و توضیحی در خصوص بازداشت آنها ارائه نشده است.

این دو فعال مدنی روز جمعه بیست و هفتم آبان‌ماه ١٤٠١ نیز در مراسم بیست و یکمین سالگرد سید خلیل عالی‌نژاد همراه با خشونت و ضرب و شتم از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و سپس با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این دو فعال مدنی کُرد یارسان اطلاعی در دسترس نیست

بازداشت سلمان الفتی، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در گیلانغرب

چهارشنبه 24 می

سلمان الفتی، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. برخی وسایل شخصی این فعال مدنی در حاشیه بازداشت او توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است. روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، سلمان الفتی، فعال مدنی اهل شهر گیلانغرب از توابع استان کرمانشاه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل این فعال مدنی یورش بردند و او را بازداشت کرده‌اند. نیروهای امنیتی همچنین تلفن همراه، لپ تاپ و برخی از وسایل شخصی آقای الفتی را ضبط و با خود برده‌اند. این فعال مدنی به دلیل انتقاد از رهبر حکومت ایران و مسئولان حکومتی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شده است. سلمان الفتی هم‌اکنون بدون دسترسی به وکیل تعیینی به صورت بلاتکلیف در زندان دیزل آباد کرمانشاه به سر می‌برد

بازداشت یک شهروند ایلامی از سوی نیروهای امنیتی در ترمینال شهر اهواز

پنج‌شنبه 25 می

یک شهروند به نام ناصر رضایی اهل یکی از روستاهای استان ایلام توسط نیروهای امنیتی در ترمینال شهر اهواز بازداشت شد.  روز دوشنبه یکم خردادماه، ناصر رضایی ٤٣ سالە اهل بخش سرابباغ از توابع آبدانان استان ایلام در ترمینال شهر اهواز بازداشت شد. این شهروند بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات دهلران منتقل شده است. ناصر رضایی روز سه‌شنبه دوم خردادماه از اداره اطلاعات دهلران به دادگستری این شهر منتقل و پس از چند ساعت، دوباره به بازداشتگاه اداره اطلاعات بازگردانده شده است. تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند کُرد اطلاعی در دسترس نیست

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت سجاد شهرابی، گوینده رادیو، محبوس در انفرادی‌های زندان اوین

پنج‌شنبه 25 می

سجاد شهرابی، گوینده رادیو علیرغم گذشت بیش از دو هفته از تاریخ بازداشت همچنان در سلول‌های انفرادی زندان اوین به سر می‌برد و از حقوق اولیه یک بازداشتی محروم شده است. بر اساس گزارش‌ها از دلایل دستگیری و یا نهاد بازداشت کننده وی اطلاعی در دست نیست، اما یک روز پس از دستگیری وی در تماس تلفنی با خانواده خود اعلام کرده بود که در انفرادی زندان اوین است و دست به اعتصاب غذا زده است. به گفته خانواده این مجری رادیو از پنج روز پیش تاکنون هیچ تماس تلفنی از سوی آقای شهرابی برقرار نشده است و آنها نگران وضعیت جسمی و روحی وی هستند. سجاد شهرابی خبرنگار صدا و سیمای ایران و گوینده رادیو، چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه در منزل پدری خود بازداشت شد. گفتنی است در روزهای اخیر فشار بر خبرنگاران بیش از پیش افزایش یافته است و تعدادی از آنها به زندان منتقل شده یا با محکومیت‌های سنگین مواجه شده‌اند. فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران تاکنون در بیانیه‌های متعددی خواستار آزادی رسانه و اصحاب رسانه شده است

آزادی راحله نارویی، با تودیع قرار وثیقه از زندان گنبدکاووس

پنج‌شنبه 25 می

راحله نارویی، پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. او پیش‌تر در رابطه با مرگ مشکوک همسرش و چند زندانی دیگر به دلیل مسمومیت، در زندان گنبدکاووس بازداشت شده بود. دوشنبه یک خرداد ماه ۱۴۰۲، راحله نارویی، شهروند محبوس در زندان شهرستان گنبدکاووس پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. آزادی راحله نارویی، پس از تفهیم اتهام وی و با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳ میلیارد تومان صورت گرفته است. راحله نارویی، در تاریخ ۷اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برای ملاقات همسرش ـ مجید دیارگر به زندان شهرستان گنبدکاووس رفته بود و سپس در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه محمد دیارگر و محمود ثابت زاده بر اثر مسمومیت جان باخته و ۶ زندانی دیگر هم با وخامت حال مواجه شده بودند و سپس راحله نارویی به اتهام (قتل ا طریق مسمومیت) در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، بازداشت شده بود. / به نقل کمپین فعالین بلوچ

محکومیت بهروز بهزادی، روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای به حبس و پرداخت جزای نقدی

پنج‌شنبه 25 می

بهروز بهزادی، روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شد. او پیش‌تر با شکایت سپاه پاسداران به «نشر اکاذیب» متهم شده بود. طی روزهای اخیر، بهروز بهزادی، روزنامه‌نگار، پس از محاکمه در دادگاه و با شکایت سپاه پاسداران، از بابت دو پرونده قضایی به تحمل شش ماه حبس تعزیری یا پرداخت ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. محمد جلیلیان، وکیل دادگستری، با اشاره به حکم محکومیت بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد در دو پرونده شکایت قرارگاه ثار‌الله سپاه پاسداران از این روزنامه نگار، از محکومیت شش ماه حبس تعزیری و سپس تخفیف پرداخت ۱۵۰ میلیون ریال جریمه در دادگاه خبر داد. وکیل مدافع بهروز بهزادی در تشریح این خبر اعلام کرد:”پس از حوادث(اعتراضات) ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۱ رویکرد روزنامه اعتماد به دنبال انعکاس نظرات کارشناسان در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، تاریخی و… بوده و تلاش می‌کرد نقش توازن‌بخشی در بهبود و آگاهی‌بخشی پیرامون شرایط پیش آمده داشته باشد.” این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد:”متاسفانه بابت این رویکرد، روزنامه اعتماد مورد هجمه فراگیر و وسیع قرار گرفت و در پی شکایت‌های عدیده‌ای توسط قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران علیه روزنامه اعتماد از باب عنصر مادی (نشر اکاذیب) اعلام شد.” / به نقل از روزنامه اعتماد

بازداشت یک کارگر توسط سرکوبگران در عسلویه

چهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲

 سجاد خسروی، کارگر اهل ایذه توسط مزدوران در عسلویه بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. تاکنون از دلیل بازداشت، اتهام انتسابی و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.  پیش از این نیز ۸ کارگر فعال در اعتصابات سراسری کمپین ۱۴۰۲ کارگران پروژه ای توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.

‌با رصد اطلاعاتی در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دومین لیدر اعتصابات در مناطق نفتی پارس جنوبی دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، ‌با رصد اطلاعاتی در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دومین لیدر اعتصابات در مناطق نفتی پارس جنوبی دستگیر شد.براساس این گزارش، پیش از این نیز لیدر اصلی اعتصابات حوزه انرژی که از سال 1399 هدایت‌کننده اغتشاشات بوده دستگیر شده است. ابراهیم عرب‌زاده مدیرکل دفتر امنیتی انتظامی استانداری بوشهر در این ارتباط گفت: این دو لیدر دستگیرشده در اعتصابات اخیر کارگران پارس جنوبی نقش داشته‌اند و از طریق فضای حقیقی و مجازی فعالیت می‌کردند و غیربومی هستند.

صدایِ دو کارگر افغانستانیِ بی‌صدا باشیم:

خبرهایی منتشر شده مبنی بر اینکه #محمد_رامز_رشیدی و #نعیم_هاشم_قتالی به سلول انفرادی منتقل شده‌اند. امیدواریم که خبر صحت نداشته باشد. با این وجود نباید در قبال این دو زندانی سکوت کنیم چرا که خطر اعدام به طور بسیار جدی در کمین آن‌هاست.

 

 15 مورد اعدام در طول هفته جاری

در طول هفته گذشته جمهوری اسلامی دستکم ۱۵ نفر را اعدام نموده است.

این اعدامها با اتهامات قتل و مواد مخدر در زندان‌های کرمان ارومیه کرمانشاه اصفهان و دیگر زندان‌ها صورت گرفته است.

 

منبع اخبار  هرانا و کمپین زندانیان سیاسی و مدنی

قبلی «
بعدی »
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: