گزارش هفتگی از زندانیان سیاسی و اعدامها

  • اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۲
  • دیدگاه غیر فعال شده است
سازمان زندانیان

 

حبیب اسیود، فعال سیاسی اعدام شد

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، سحرگاه امروز شنبه شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲، حبیب اسیود (حبیب اسیود) فعال سیاسی، اعدام شد.
وی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری  به اتهام «افساد فی‌ الارض از طریق سرکردگی گروهی به نام حرکته النضال‌»، به اعدام محکوم شد. حکم اعدام حبیب کعبی پیشتر در دیوان عالی کشور تایید شده بود.
حبیب کعبی، در آبان ماه ۱۴۰۰ به شکل و روند مبهمی از ترکیه به تهران منتقل شد.
پس از بازداشت وی، خبرگزاری صدا سیما با انتشار گزارشی این شهروند را “از عناصر سرکرده گروهک حرکته النضال (جدایی طلبان اهواز)” خواند و مدعی شد که این گروه مخالف نظام در “حمله تروریستی” به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور ماه سال ۹۷ دست داشته است. دستکم ۴۵ اعدام در هفت روز؛ افزایش شتابان اعدام ها در ایران
بنابر گزارشات گردآوری شده توسط هرانا، طی هفت روز گذشته حکم اعدام دستکم ۴۵ زندانی از جمله دو زن در زندان های رجایی شهر کرج، ارومیه، قزلحصار کرج، دستگرد اصفهان، وکیل آباد مشهد، اردبیل، تربت جام، یزد، رشت، بیرجند، قزوین، نیشابور، میناب، بندرعباس، زاهدان، خرم آباد و ایرانشهر به اجرا گذاشته شد.
۲۹ تن از زندانیان اعدام شده در بازه زمانی مورد اشاره، پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند. دستکم ۱۵ زندانی نیز با اتهام قتل اعدام شدند.
علاوه بر زندانیانی که احکام اعدام آنان به اجرا درآمد، طی یک هفته اخیر دستکم ۱۹ زندانی که پیشتر از بابت اتهامات قتل و مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، به سلول های انفرادی زندان های سلماس، ارومیه، خورین، قزلحصار کرج، یزد، بندرعباس، بیرجند و زاهدان، منتقل شده اند که سرنوشت آنان توسط هرانا در دست بررسی است. بنابراین احتمال افزایش آمار ارائه شده در این گزارش وجود دارد.
لازم به یادآوری است، در مقام مقایسه، در مدت مشابه در سال گذشته، هیچ اجرای حکم اعدامی صورت نگرفته بود. این مقایسه به خوبی نشان دهنده رشد تصاعدی اعدام در ایران در هفته اخیر است.
صدور و اجرای احکام اعدام، بازگو کننده نقض حق حیات در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران است. بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، شعبه ۳۶ بیدادگاه جمهوری اسلامی، در دادگاه تجدید نظر حکم اولیه رضا شهابی و حسن سعیدی (دو تن از اعضای سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه)و کیوان مهتدی (کنشگر چپ و عضو کانون نویسندگان ایران) را تایید و این سه فعال کارگری و سیاسی مجموعا به ۱۸ سال حبس محکوم شدند.

لازم به ذکر است که روز دوشنبه ۱۵ اسفند ماه  ۱۴۰۱ نیز، جلسه رسیدگی به اتهامات داود رضوی عضو سندیکای شرکت واحد، در شعبه ۱۵ بیدادگاه “انقلاب” تهران برگزار شده بود.
در همین حال، خانم فرزانه امیری ‌جاه، مادر کیوان مهتدی، در خصوص آنیشا اسداللهی، فعال کارگری و همسر کیوان گفته است که ” آنیشا در حال حاضر در سلول انفرادی بند ۲۰۹ اوین نگهداری می‌شود و منتظر حکم ایشان هم هستیم.”
انگیزه جدید رژیم ضدکارگری برای پرونده سازی علیه سه عضو سندیکای شرکت واحد و مترجمین آنها – کیوان و آنیسا – این است که با دو تن از اعضای سندیکاهای کارگری فرانسه که در یک سفر توریستی به ایران مسافرت کرده بودند، ملاقات کرده اند.

در همین حال، برادر سپیده قلیان فعال کارگری دربند در کانال اینستاگرامی خود خبر داده که رژیم، سپیده را به دلیل سر دادن شعار علیه خامنه ای در هنگام آزادی از زندان که بلافاصله در راه دزفول دوباره دستگیر شد، به دو سال حبس جدید محکوم کرده است.

در حال حاضر حدود سی فعال جنبش کارگری و جنبش معلمان در زندان هستند.
شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان ایران گزارش داده که حسین مهدی پور معلم مبارز در بلوچستان که در شهرستان دشتیاری دبیر جامعه شناسی بوده و یکی از ادمین های کانال اطلاع رسانی فرهنگیان نیز بوده، در روز سه شنبه دوازده اردیبهشت همزمان با روز معلم هدف سوءقصد مسلحانه قرار گرفته و متاسفانه روز جمعه پانزده اردیبهشت بر اثر شدت جراحات، جان خویش را از دست داده است. این معلم مبارز سال قبل نیز در روز معلم برای مدتی در بازداشت بوده است.در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، شماری از فعالان صنفی و کارگری در ایران بازداشت شده‌اند. همچنین از میان کارگران فصلی اعتصابی در پارس جنوبی، چهار هزار نفر از آنان شغلشان را از دست داده و با کارگران جدید جایگزین می‌شوند.
فعالان کارگری در ایران می‌گویند جمعه شب و در جریان دیدار فعالان مدنی و صنفی با خانواده محمد حبیبی، معلم زندانی و سخنگوی کانون صنفی معلمان، ماموران به خانه او یورش بردند و ضمن درگیری، توهین و کتک، شماری از حاضران را بازداشت کردند.
گفته شده برخوردها به وخامت حال چند نفر و انتقال آنها به بیمارستان انجامیده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان اعلام کرده است که «در جریان این بازداشت یکی از خانم‌های معلم دچار حمله قلبی شد و در بیمارستان بستری گردیده است.»
شورای بازنشستگان ایران شمار بازداشتی‌ها را ۱۲ نفر اعلام کرده و گفته سه یا چهار به بیمارستان و بقیه به زندان اوین منتقل شده‌اند.
ریحانه انصاری‌نژاد، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، حسن ابراهیمی، هیراد پیربداقی، ژاله روحزاد، کامیار فکور، عسل محمدی و اولدوز هاشمی شماری از بازداشت‌شدگان هستند که برخی از آنان در ماه‌های گذشته هم زندانی بوده‌اند.
بنا به گزارش‌ها خدیجه پاک‌ضمیر، همسر محمد حبیبی که خود نیز در جنبش معلمان فعال بوده، جزو بازداشت‌شدگان بوده اما پس از ساعاتی آزاد شده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان می‌گوید آقای حبیبی روز شنبه اجازه تماس تلفنی با خانواده یافته و گفته «کماکان در انفرادی است.»
ده‌ها نفر از فعالان جنبش معلمان ایران در سال‌های اخیر به زندان افتاده‌اند.

قبلی «
بعدی »
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: