امتناع نرگس محمدی از حضور در دادسرا جهت تفهیم اتهام
اردیبهشت ۹, ۱۴۰۲
نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی در زندان اوین از طرح اتهامات جدید علیه خود و «پرونده سازی» خبر داده است و میگوید «دفتر زندان اوین ۸ اتهام در پرونده اخیر را به اواطلاع داده است.
او به خانواده و وکیلش خبر داد که روز سهشنبه ۵ اردیبهشت به شعبه ۲ دادسرای عمومی ناحیه ۳۳ احضار شده اما از رفتن به دادسرا امتناع کرده است.
به گفته خانواده خانم محمدی: «روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، حاجی مرادی، بازپرس شعبه ۲ به همراه دو نفر به بند زنان رفته تا او را تفهیم اتهام کنند که با اعتراض شدید و ممانعت وی حتی برای تفهیم اتهام مواجه شدهاند» و بازپرس بدون تفهیم اتهام، دفتر بند را ترک کرده.
گفته شده که طی دو ماه گذشته نرگس محمدی دو بار به شعبه ۱ و ۲ احضار شده بود که از رفتن به دادسرا سر باز زده است.
نرگس محمدی، در سالهای اخیر بارها به زندان افتاده و از آبان سال ۱۴۰۰ با اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشهها» و «افترا» در حال طی کردن حکم ۳۰ ماه زندان خود است.
*شماری از شهروندان در زاهدان امروز جمعه هشت اردیبهشت ۱۴۰۲، با سر دادن شعارهایی دست به تجمع اعتراضی زدند.
* آرسام محمودی، شهروند اهل تبریز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.
انجمن قلم (پن) آمریکا در گزارشی به وضعیت آزادی بیان نویسندگان جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی پرداخته که در آن از ایران به عنوان یکی از “بدترین مکانهای جهان از لحاظ آزادی بیان” یاد شده است؛ بنابر این گزارش ۵۷ نویسنده در طول سال گذشته میلادی در ایران زندانی شده اند.در بخشی از این گزارش آمده است: “ایران بزرگ ترین زندان زنان نویسنده در جهان است که از ۴۲ نویسنده زن زندانی در سطح جهان، ۱۶ نفر آنها در ایران هستند.”انجمن قلم آمریکا همچنین عنوان کرد که جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته در ایران، “۳۹ نویسنده را بازداشت و یا زندانی کرده است.”
* محمد نجفی پیش از بازگشت به زندان گفته است «سراسر اراده هستیم برای برچیدن ظلم و ستم»محمد نجفی، وکیل، چند روز پیش برای ادامه حبس به زندان بازگشت. با وجود مشکلات پزشکی، قوه قضاییه جمهوری اسلامی از تمدید مرخصی آقای نجفی سر باز زد.* فتح الله رستمی روحانی اهل سنت ساکن سردشت به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شد.
هاشم امینی شهروند اهل گناباد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان بیرجند آزاد شد.* مهدی مسکین نواز زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین، روز پنج شنبه هفتم اردیبهشت به شرح وضعیت وخیم شهروندان در ایران پرداخته است. این زندانی سیاسی، متن خود را با موضوع خودکشی، آغاز کرده و در آن به شرمساری پدران و مادرانی پرداخته که در پی ناتوانی مقابل فرزندان خود برای رفع نیازهای آنها راهی به جز خودکشی ندارند. مهدی مسیکن نواز، در حال سپری کردن دوران حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماه خود از بابت اتهام (از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور) است. وی اخیرا هم با گشایش پرونده جدیدی مواجه شده است.
* وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران مسمومیت_سریالی دانش آموزان دختر را ناشی از کارهای شیطنت دانش آموزان خواند.* در پی دفن درگذشتگان بهایی در محل گورهای دسته جمعی آرامستان خاوران، شماری از خانواده های اعدام شدگان دهه ۶۰ با انتشار بیانیه ای هرگونه “دخل و تصرف” در این آرامستان را محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه “خاوران سند تاریخی کشتار زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ و به ویژه قتل عام تابستان ۶۷ است”، آمده است: “دفن درگذشتگان جامعه بهائی در خاوران ادامه همان روندی است که حکومت جمهوری اسلامی برای تخریب خاوران و نابود کردن آثار و بقایای کشتار زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ به پیش برده است.* علی درازهی یک شهروند اهل زاهدان روز پنجشنبه ۷اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط ماموران امنیتی نیروهای امنیتی بازداشت شد.* عبدالله مومنی فعال سیاسی اصلاح طلب و از شرکتکنندگان در همایش مجازی که توسط مزدوران نظام در تهران بازداشت شد، به سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت تروریستی اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
صبح روز پنجشنبه هفت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، عبدالله مومنی، فعال سیاسی اصلاح طلب، ساکن تهران، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
براساس این گزارشات ، ماموران، هنگام بازداشت عبدالله مومنی، منزل وی را تفتیش و برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه و سایر لوازم ارتباطی وی و خانواده اش را توقیف کردند.
همچنین، گفته می شود، علت بازداشت عبدالله مومنی، حضور و مصاحبه وی در جلسه ای بوده که با موضوع (گفتوگو برای نجات ایران) که در کلاب هاووس برگزار شده بود
* در آستانه اول ماه مه؛ جمعی از معلمان بازداشت شدند
۹اردیبهشت , ۱۴۰۲
روز جمعه، هشتم اردیبهشت ماموران امنیتی با یورش به خانه محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، تعدادی از معلمان حاضر در این دیدار و نیز تعدادی از فعالان صنفی و مدنی مدافع حقوق کارگران را با خشونت بازداشت کردند. در جریان این بازداشت یکی از خانمها معلم دچار حمله قلبی شد و در بیمارستان بستری گردیده است.
ریحانه انصارینژاد، عسل محمدی، هیراد پیربداقی، آنیشا اسدالهی، سروناز احمدی، کامیار فکور، حسن ابراهیمی، ژاله روحزاد و الدوز هاشمی تعدادی از فعالینی هستند که به دست ماموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدهاند.