در ایران هر روزه شاهد نقض حقوق انسانها توسط جمهوری اسلامی هستیم و این امر قریب به چهار دهه و از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون تداوم داشته و دارد.
حقوقی که به واسطه جنایاتی چون اعدام، بازداشت، زندانی کردن مخالفین و معترضان حکومت، عدم اجازه برگزاری تجمعات اعتراضی و مقابله با معترضان، اعدام اشخاص زیر سن قانونی، آزار دگر اندیشان و اقلیت های دینی، شکنجه، حصر و حبس آزاد اندیشان، تخریب محیط زیست به دلیل سوء استفاده و عدم مدیریت مسئولین و… از جامعه بشری ایران سلب میشود.
در این گزارش سعی بر این داریم تا موارد نقض حقوق انسانی در ایران را طی هفته گذشته ذکر و بررسی نماییم، اگرچه این گزارش نمیتواند گویای تمامی جنایات رخ داده طی این مدت باشد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، اما سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم:
* بیش از چهارصد نفر از فعالین اجتماعی با امضای متنی در تاریخ اول اردیبهشت، خواهان آزادی گلرخ ایرایی شدند:
در بخش پایانی متن چنین آمده است:
با گذشت بیش از هفت ماه از خیزش شهریور ماه شاهد موج دوبارهی بازداشت و حبس و صدور احکام سنگین برای فعالان سیاسی و اجتماعی هستیم که با وجود اعلام عفو عمومی بهمن ماه گذشته و ادعای آزادی تعداد زیادی از زندانیان،همچنان در زندان و بندهای امنیتی و با احکام ظالمانه محبوساند. از جمله گلرخ ابراهیمی ایرایی، که سخنی جز حمایت از ستم دیدگان و طردشدگان و مطالبه حقوق پایمال شده انسان ها از هرقشری و گناهی جز تلاش صادقانه برای از بین بردن تمام اَشکال تبعیض علیه تمامی انسانها نداشته است ؛ پس از بارها بازداشت و زندان های طولانی از اوین تا زندان قرچک و آمل ، در ۴ مهر سال گذشته در روزهای آغازین قیام ژینا بازداشت شد و پس از ماهها بلاتکلیفی در بازداشت، در یک فرآیند مذبوحانه ، ناعادلانه و کینتوزانه به هفت سال زندان محکوم شده است.
ما با اعلام حمایت قاطع از گلرخ ایرایی خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط او هستیم.
متهمان پرونده عجمیان به حبسهای ۳ تا ۱۵ ساله محکوم شدند
حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز از صدور حکم علیه ۱۴ متهم پرونده قتل «روحالله عجمیان»، از نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی در جریان برگزاری مراسم چهلم «حدیث نجفی» از کشتهشدگان اعتراضات ایران خبر داد.
این پرونده ۱۶ متهم داشت که دادگاه انقلاب کرج برای محمد حسینی و محمدمهدی کرمی، دو متهم آن حکم اعدام صادر کرده بود. این حکم اعدام در ۱۷ دی سال گذشته اجرا شد.
به گزارش «تسنیم»، دادگستری استان البرز، سهشنبه ۲۹ فروردین اعلام کرد، دادگاه انقلاب کرج حمید قرهحسنلو را به ۱۵ سال حبس، رضا آریا، حسین محمدی، مهدی محمدی و آرین فرزام نیا، هر کدام را به ۱۰ سال حبس، محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی، فرزانه قره حسنلو، هر کدام را به ۵ سال حبس و شایان چارانی، امیرمحمد جعفری و علی معظمی گودرزی را به ۳ سال حبس محکوم کرده است.
بهراد علیکناری، جواد زرگران و رضا شاکر زواردهی نیز در این پرونده مشمول عفو قرار گرفته و به گفته تسنیم، پس از صدور قرار منع تعقیب، از زندان آزاد شدهاند.
دادگاه رسیدگی به پرونده روحالله عجمیان پیشتر و در جریان محاکمهای فرمایشی و تنها در ظرف شش روز، شانزده نفر را به اتهام «نقش داشتن» در کشتن این بسیجی، مجرم شناخته بود.
اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی در حالی صورت گرفت که هر دو به صراحت اتهامات وارده علیه خود را رد کرده و اقرارهای خود را ناشی از اعترافات اجباری و شکنجه دانسته بودند.
مازیار سیدنژاد، فعال کارگری جهت تحمل محکومیت حبس تعزیری خود احضار شد
مازیار سیدنژاد فعال کارگری جهت تحمل محکومیت حبس احضار شد. او پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام عضویت در گروه های کمونیستی و تبلیغ علیه نظام به سه سال حبس محکوم شده بود. مازیار سیدنژاد پیشتر در تاریخ ۱۷ خردادماه ۱۴۰۰ نیز دستگیر و به بند ۲ الف اوین منتقل شدند.
مازیار همچنین در سال ۹۷ هم توسط وزارت اطلاعات همراه سپیده قلیان ، اسماعیل بخشی در رابطه با اعتصابات گروه ملی فولاد خوزستان و هفت تپه دستگیر شد و بعد از ۱۰۹ روز انفرادی توسط دادگاه انقلاب اهواز به تحمل ۳ سال حکم محکوم شد. با احتساب محکومیت قبلی سه ساله وی در اهواز، او به پنج سال حبس تعریزی محکوم شده است.
بازداشت دو شهروند از سوی نیروهای امنیتی در بوکان
نیروهای امنیتی در یکی از روستاهای شهرستان بوکان، سیامک هیاسی و آلان داغدار، را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر، سیامک هیاسی و آلان داغدار، دو تَن از اهالی روستای حاجی آباد از توابع شهرستان بوکان توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
براساس این گزارش، بازداشت سیامک هیاسی، در ساعات پایانی چهارشنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۲، در منزل وی و بازداشت آلان داغدار هم روز سه شنبه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، در محل کار وی صورت گرفته است.
بلاتکلیفی فریبا زندکریمی، فرهنگی اهل سنندج باگذشت بیش از دوماه از تاریخ بازداشت
فریبا زندکریمی، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، پس از احضار تلفنی به اداره نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در شهر سنندج مرکز استان کردستان جهت بازجویی و تحقیقات امنیتی بازداشت و سپس جهت تفتیش به منزلش منتقل و برخی لوازم شخصی وی نیز توقیف و جهت بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاهی در آن شهر منتقل شد.
رئیس زندان قزلحصار؛ موج جدید اجرای احکام اعدام از روز پنج اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، آغاز خواهد شد
رئیس زندان قزلحصار خبر از آغاز اجرای احکام اعدام در ماه های اینده داد. این امر باعث استرس، نگرانی و افزایش تنش در زندانیان و خانوادههای زندانیان شده است.
با توجه به آمار اعدام در سال گذشته که به دستکم دو نفر در روز رسید، این خبر باعث ایجاد تشنج و افزایش تنش در بین زندانیان و خانواده های آنها شده است.
این زندان یکی از پرجمعیت ترین زندان های ایران بوده و بالاترین امار اعدام را داراست. تنها در سال ۱۳۹۷ تعداد افراد واعدام شده در اینزندان به. بیش هزار نفر رسید. ههم اکنون نیز تعدادی زیادی از زندانیان محکوم به اعدام در این زندان محبوس هستند.