شرایط اجتماعی و سیاسی و اقتصادی ایران در شرایط کنونی بحرانی را در عمیقترین لایههای اجتمایی بوجود آوردهاست که میتوان از آن بعنوان بحران اختلاف عمیق طبقاتی نام برد.
این بحران در لایه های اجتمایی موجود خود را به شکل اعتراضات سیاسی از نوع اعتراضات سالهای ۱۳۷۸ و ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ و بالاخره ۱۴۰۱ بروز دادهاست. علاوه بر این نوع اعتراضات جامعه متلاطم ایران شاهد اعتراضات سراسری صنفی روزانه نیز میباشد. در سال ۱۴۰۱ که سپری شد نزدیک به ۲۸۰۰ تجمع صنفی و سیاسی اعتراضی کارگران معلمان پرستاران دانشجویان بازنشستگان و سایر اقشار اجتمایی بودهاست.
رژیم جمهوری اسلامی در طی عمر ۴۴ ساله حاکمیت خود با حذف صورت مسئله با سرکوب و دستگیری و شکنجه و در نهایت اعدام معترضین سعی در کنترل و خاموش نمودن این اعتراضات نمودهاست. ولی بخاطر عدم وجود اراده سیاسی برای حل ریشه های بحران که اقتصادی و طبقاتی است و فرهنگی است این اعتراضات بدون وقفه با انرژی بیشتری در مراحل مختلف خود را بروز میدهد و سر باز ایستادن ندارد.
دستگیریهای چند ده هزار نفره ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ مزید بر احکام زندانی است که به فعالین کارگری و معلمین و دانشجویان و بازنشستگان و فعالین محیط زیست و اتنیک های قومی و مدنی در تمامی سالهای گذشته تحمیل شده است.
ما در سازمان مبارزه برای ازادی زندانیان سیاسی که زیر مجموعه تشکلات کارزار حمایت از کارگران ایران است فعالیت خود را بطور اخص معطوف به مبارزات زندانیان سیاسی در سراسر کشور نمودهایم.
سازمان مبارزه برای ازادی زندانیان سیاسی در سال ۱۴۰۲ بطور هفتگی گزارشی از وضعیت دستگیر شدگان جدید و نیز اوضاع زندانیان سیاسی که زیر حکم قرار دارند را ارائه خواهد داد.
گزارش زیر در هفته پایانی فروردین ماه ۱۴۰۲ در مورد وضعیت تعدادی از زندانیان سیاسی کارگری دانشجویی و مدنی است:
*محمد ایران نژاد
فعال کارگری برای محاکمه به دادگاه انقلاب شهرستان شهریار احضار شد. او پیشتر به اتهامهایی همچون “تشکیل گروه با عنوان اتحاد کارگری با گفتمان کمونیستی و به قصد برهم زدن امنیت کشور” تفهیم اتهام شده بود. روز چهارشنبه شش اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، محمد ایران نژاد، توسط شعبه دو دادگاه انقلاب شهرستان شهریار واقع در شهرک اداری، احضار و محاکمه خواهد شد. محمد ایران نژاد پیشتر هم در پرونده ای دیگر پس از طی مراحل دادرسی به حبس تعزیری محکوم شده بود و پس از سپری کردن بخشی از مجموع حبس خود در راستای اعمال بخشنامه قوه قضائیه بطور مشروط از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
*مهسا شفیعی
جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام مهسا شفیعی مقدم، در دادسرای عمومی و انقلاب شهر یاسوج برگزار خواهد شد. روز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، مهسا شفیعی مقدم، ساکن شهر یاسوج، از بازداشتشدگان اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱، با دریافت ابلاغیه ای کتبی، جهت تفهیم اتهام به شعبه هفت دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج به اتهام تحریک مردم در فضای مجازی احضار شد.
لازم به اشاره است، مهسا شفیعی مقدم، در تاریخ ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، در شهر یاسوج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی به زندان مرکزی آن شهر انتقال و سپس با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.
*گلرخ ایرایی
اقدام غیر انسانی قضاییه حکومت ایران بر علیه گلرخ ایرایی به اتهام تجمع و تبانی علیه امنیت
۷ سال زندان
۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
۲ سال ممنوعیت حضور در تهران
۲ سال ممنوعیت حضور در احزاب و گروهها
ضبط گوشی تلفن همراه
*سپیده قلیان
خبرنگار حوزه کارگری به فاصله ۴ ساعت بعد از آزادیاز زندان اوین دوباره دستگیرشد. بخشی از اظهارات سپیده قلیان که از زندان اوین ارسال نموده است:
«آزادی» نه دادنی، که گرفتنیست و من، سپیده قلیان، بر سر عهدی که با مردم بستهام ایستادهام: من در دادگاه فرمایشی، به ریاست کسی که حکم اعدام انقلابیون را امضا کرده نمیروم و هیچ مشروعیتی نه برای دادگاههای فرمایشی و نمایشیشان و نه برای حکم صادره قائل نیستم.
*محمد حبیبی
با گذشت یک هفته از بازداشت خودسرانه و همراه با ضرب و شتم محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، هیچ خبری از وضعیت و دلیل حبس او در زندان اوین وجود ندارد و خودداری مسئولان قضایی از اطلاعرسانی درباره او، نگرانیها خانواده او و جامعه معلمان را بیشتر کرده است.
* علی یونسی و امیرحسین مرادی
سه سال از بازداشت خودسرانه و حبس علی یونسی و امیرحسین مرادی دانشجویان نخبه دانشگاه شریف میگذرد. از ۳ماه قبل پدر علی یونسی هم دستگیر و زندانی شده است. روایتی که هر گوشهاش تصویر دقیقی است از نگاه ج.اسلامی به امید، آینده و حقیقتی که تحت استبداد دینی سرکوب میشوند.
*مسمومیت شیمیایی
امنیت دانش آموزان ایرانی را به خطر انداخته است. در نقطه کنونی، وضعیت دانش آموزان ایران در نقطه هشدار قرار دارد و نیاز به اقدام فوری مجامع جهانی حقوق بشری برای توقف این جنایت اهمیت دارد. جمعی از هنرمندان و وکلا تاکید کردند که هنوز نهادهای بینالمللی اقدام موثری درباره حملات شیمیایی به مدارس انجام ندادهاند. پیشتر هم ۲۰ وکیل ایرانی خواستار ایجاد فوری کمیته مشترکی از سوی سازمانهای جهانی بهداشت، یونسکو، یونیسف و صلیب سرخ شده بودند.